Milad Sumedang ka-435

on

wilujeng 435

wilujeng milad, sumedang !! geura motekar.
teu aya ‘atuda’, nu aya ‘sanajan’ [ gak ada ‘tetapi’, yang ada ‘meskipun‘]
teu aya ‘pamohalan’, nu aya ‘tangtu bisa’ [gak ada ‘gak mungkin’, yang ada ‘pasti bisa‘]
kedah ‘punten kapayunan’ daripada ‘mangga tipayun’ [ harus ‘maaf duluan’ daripada ‘silahkan duluan‘]

sanajan tandang, kacinta kuring teu unggut kalinduan teu gedag kaanginan.
ieu tembang spesial kanggo urang Sumedang dimana wae ayana.

Sumedang Kota Kamelang

Sungkan miang paturay, kudu paanggang
Kota Sumedang muntangan, kadeudeuh melang
Surem teuteup ka hareup ku cipanon ngembeng
Naha Enung sumoréang pan miang mungkas harepan

Duh Tampomas ulah was was
Piraku rék udar jangji ka Kunci ku Palasari
Keur Sumedang urang tandang
Ka Ibu Pertiwi urang ngabakti.

(donlot didieu)

Sumedang

Kota leutik camperenik
Najan leutik tapi resik
Ngaliwat Cadas Pangeran
Mmmh, kota Sumedang

Dipapaes ku Cipeles
Tampomas nu matak waas
Cimalaka pamandian
Ngagenyas caina herang

Jajaka sareng nyi mojang
Indit mawa sari asih
Nyacapkeun rasa katineung
Cimalaka jadi jugjugan

Caang bulan opat welas
Caang mabray cahayana
Nambah endah katinggalna
Kota Sumedang

donlod didieu

Iklan

5 Comments Add yours

  1. yisha berkata:

    happy milad yaaaaaaa…….

    1. itatea berkata:

      hatur nuhun, yisha…^^
      (baca: terimakasih)

  2. AMiD berkata:

    Wah telat nitenanana….

    1. itatea berkata:

      tos bade milad deui, kang

      1. AMiD berkata:

        Muhun sasasih deui….

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s